Ratkaisut / Ammattihygienia /

Ruokapalvelut

Puhtaus on osa elintarvikkeiden turvallisuuden ja laadun takaamista. Kiillolla on vahva osaaminen keittiöhygieniasta, minkä avulla kehitämme ratkaisuja erityisesti pohjoismaisten ravintoloiden tarpeisiin.

Puhtaus on olennainen osa elintarvikehygieniaa

Ammattikeittiöissä elintarvikkeiden turvallisuus ja laatu ovat ykkössijalla. Puhtauden asiantuntijoina tarjoamme ammattikeittiöille kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka auttaa huolehtimaan hyvästä hygieniasta jokaisessa vaiheessa.

Meille elintarviketurvallisuuden varmistaminen tarkoittaa asiakkaiden terveyden ja ympäristön suojelua. Emme tyydy pelkästään säännösten ja vaatimusten täyttämiseen, vaan pyrimme ylittämään ne.

Pohjoismaista asiantuntijuutta kestävään hygieniaan

Kun asiakkaamme kohtaavat haastavia tilanteita, ratkaisemme ne yhdessä. Ratkaisumme ruokapalveluiden hygieniaan on kehitetty Pohjoismaissa, perustuen aitoon ymmärrykseen ja asiantuntemukseen paikallisia olosuhteita ja toimintatapoja koskien.

Yksi tuotekehityksemme innovaatioista on Kiilto Pro Natura -tuotesarjamme. Kiilto Pro Natura -tuotteet on valmistettu kasviperäisistä ja nopeasti biohajoavista ainesosista. Tämä tarkoittaa, että ne hajoavat nopeasti hiilidioksidiksi ja vedeksi eivätkä muodosta pysyviä yhdisteitä, jotka olisivat haitallisia luonnolle. Natura-tuotteiden kehityksessä on huomioitu koko elinkaari raaka-aineista tuotantoon, käyttöön, hävitykseen ja kierrätykseen.

Asetamme korkeat vaatimukset vastuullisuudelle, turvallisuudelle ja laadulle. Kaikille Natura-sarjan tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki, jos kyseiselle tuotteelle on olemassa Joutsenmerkkikriteerit. Lisäksi olemme asettaneet itse Natura-merkille vielä vaativampia edellytyksiä. Kaikki Natura-tuotteet ovat hajusteettomia. Useimmilla Natura-tuotteista on Suomen Allergia- Iho-, ja Astmaliiton myöntämä allergiatunnus.

Ympäristövastuu on rakennettu osaksi prosessejamme ja kulttuuriamme. Se on tapamme ajatella ja arvioida tekojemme vaikutuksia. Halu jatkuvaan parantamiseen näkyy esimerkiksi panostuksinamme kiertotalouteen sekä energiatehokkuuteen. Voit lukea lisää Lupauksestamme Ympäristölle.

Pidämme huolta ympäristöstämme, askel kerrallaan

Voimme vaikuttaa keskittymällä asioihin, joilla on suuri vaikutus ympäristöön. Jokainen teko, oli se kuinka pieni tahansa, edistää planeettamme hyvinvointia. Omaksumalla ympäristön kannalta paremmat toimintatavat olemme osa maailmanlaajuista liikettä kohti kestävää ympäristöä.

Näin huolehdit ympäristöstä ja puhtaudesta samanaikaisesti:

  • Kestävä kulutus vähentää ilmastovaikutuksia – noudataa annosteluohjeita välttääksesi pesuaineiden liiallista käyttöä.
  • Valitse tuote, jonka on todistettu olevan ympäristöystävällinen. Suosi erityisesti tuotteita, joille on myönnetty Joutsenmerkki.
  • Kiinnitä huomiota veden kulutukseen.
  • Kierrätä tyhjät tuotepakkaukset, jotta materiaali voidaan käyttää uudelleen.

Koulutus

Tuotteiden ja menetelmien oikean käytön varmistaminen on tärkeä osa työturvallisuutta ammattikeittiöissä. Järjestämme erilaisia koulutuksia asiakkaillemme – aina tuoteperehdytyksistä vaativampiin hygieniakoulutuksiin. ​

Ratkaisut ammattikeittiöihin

Käsihygienia on osa laadukasta ruoanvalmistusta

Hyvä henkilökohtainen hygienia on kriittistä ruokaa käsiteltäessä. Kädet tulee pestä riittävän usein vedellä ja saippualla. Suojakäsineitä käytetään tarvittaessa, mutta ne on vaihdettava riittävän usein ja aina työvaiheen vaihtuessa.

Ammattikeittiön henkilöhygienia

Puhtaat pinnat ja lattiat

Keittiön pintojen puhtaus on elintärkeää ammattikeittiöissä valmistetun ruoan turvallisuuden varmistamiseksi. Se edellyttää perusteellista desinfiointia ruoanvalmistuksen vaiheiden välillä, keittiövälineiden oikeaa käyttöä ja asianmukaisia astianpesumenetelmiä. Noudattamalla HACCP-periaatteita järjestelmällisesti tunnistat kriittiset kohdat ja varmistat elintarviketurvallisuuden.

Ota henkilökohtainen vastuu siitä, että keittiö ja siellä valmistettava ruoka ovat turvallisia. Huolehdi henkilökohtaisesta sekä pintojen hygieniasta.

Koneiden hygienia

Kun ammattikeittiöiden koneet pidetään puhtaina, ne toimivat paremmin ja ovat pitkäikäisempiä. Olipa kyseessä kalkkikiven poisto tai juomalaitteiden puhdistus, löydät meiltä kattavan tuote- ja palveluvalikoiman avuksesi.

Tahrattomat astiat

Astioiden puhtaus vaikuttaa olennaisesti siihen, miten asiakkaat kokevat yleisen hygieniatason tiloissasi. Autamme sinua saavuttamaan puhtaan lopputuloksen oikeiden tuotteiden, annostelun, puhtaan astianpesukoneen ja henkilökohtaisen hygienian avulla.

Tekniset asiantuntijamme auttavat varmistamaan koneastianpesuprosessin sujuvan toiminnan kaikkialla Suomessa ja neuvovat sinua prosessiesi optimoinnissa.

Puhtaat astiat

Kiinteät puhdistusaineet ja turvapakkaukset

Kiilto Pro Block- ja Kiilto Pro Box -astianpesujärjestelmät on kehitetty parantamaan koneastianpesun vaivattomuutta ja turvallisuutta huomioimalla erityisesti pesuprosessin tarkkuus ja ratkaisujen helppokäyttöisyys.

Kiinteiden pesuaineiden tiivistetyn koostumuksen ansiosta Kiilto Pro Block -astianpesujärjestelmä vaikuttaa positiivisesti ympäristöön, sillä se vähentää pakkausmateriaalia ja kuljetuspäästöjä. Järjestelmän mukana tulee automaattinen annostelulaitteisto, jonka Kiillon tekniset asiantuntijat asentavat.

Suljetun kierron järjestelmään perustuvat Kiilto Pro Box -turvapakkaukset puoelstaan suojaavat käyttäjää suoralta kontaktilta laimentamattomien kemikaalien kanssa. Suljettu annostelujärjestelmä parantaa keittiötilojen työturvallisuutta.

Viihtyisät asiakastilat

Viihtyisät asiakastilat

Kun ravintolan tilat ovat viihtyisät, asiakkaat voivat keskittyä nauttimaan herkullisesta ruoasta ja viihtyisästä ilmapiiristä. Viihtyisät asiakastilat ovat siistejä ja raikkaita, mikä edistää sekä asiakkaiden että henkilökunnan hyvinvointia.

Omavalvonnalla varmistat hygieniatason

Omavalvonta auttaa saavuttamaan parhaat toimintatavat ohjaamalla valitsemaan tilannekohtaisesti oikeat puhdistusmenetelmät ja -aineet.

Kriittiset kohdat

Pinnat, jotka ovat suorassa kosketuksessa elintarvikkeiden kanssa, ovat turvallisuuden kannalta kriittisiä. Jos tulos ei ole riittävä, tulee korjaavat toimenpiteet tehdä välittömästi.

Pintahygienian mittaaminen

Näytteet otetaan puhtailta, kuivilta pinnoilta, aina samasta kohdasta käyttäen samaa menetelmää. Hygienian valvontaan on olemassa eri keinoja, kuten esimerkiksi Hygicult TPC tai luminometri, eli niin sanottu ATP-mittari. Hygicult TPC näyttää bakteerien kokonaismäärän ja ATP-mittari paljastaa lian määrän.


Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita tai uutisia keittiöhygieniaan?

Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).


Ajankohtaista