Membraaneja käytetään suodattamaan ja erottamaan erilaisia jakeita elintarvikkeiden tuotantoprosessissa. Kalvojen tehokas peseminen on kriittistä, jotta ne säilyttävät suorituskykynsä ja estävät kontaminaation.
Membraanit kestävät vaihtelevasti voimakasta happamuutta tai emäksisyyttä, erilaisia lämpötiloja ja kemikaaleja, minkä vuoksi ne voivat vaurioitua herkästi. Kalvoille turvallinen pesuohjelma rakennetaan kalvospesifikaation ja suodatettavan aineen tarpeista. Pesuohjelmissa hyödynnetään perinteisten happo- ja emäspesuaineiden lisäksi entsyymien vaikutusta. Entsyymit hajottavat proteiinia ja tarvittaessa rasvaa mahdollistaen tehokkaan pesuvaiheen alhaisemmissa emäspitoisuuksissa.
Kotimaiset ratkaisut membraanien pesuun
Investointina membraanit ovat tuotantolaitoksille merkittäviä, minkä vuoksi niiden käyttöiästä huolehtiminen on tärkeää. Membraanityypin tuntemukseen, pesuaineiden laatuun ja menetelmien valintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.
Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään tuotantosi tarpeisiin parhaiten vastaavat vaihtoehdot valikoimastamme. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa varmistaaksemme ratkaisujemme toiminnallisuuden ja autamme vähentämään pesuihin liittyviä riskejä kartoitus- ja käyttöönottovaiheesta alkaen.
Optimaalisesti toimivat membraanien pesut voivat tehostaa tuotantoprosessia lyhentämällä pesuaikaa sekä vähentämällä veden ja energian kulutusta. Näin voidaan saada lisää tuotantoaikaa ja vähentää pesuista aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiillon ratkaisut on suunniteltu tukemaan kestävää kehitystä ja vähentämään tuotantoprosessien ympäristökuormitusta.
Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa Kiillon elintarvikehygieniaa koskevista uutisista?
Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).